Siirt Üniversitesi’nin 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı

Siirt Üniversitesi’nin 2021-2022 Akademik yılı açılış töreni, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, İslam Tarihçisi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasından sonra kürsüye çıkan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak  sözlerine Öğrencisiz üniversitenin çiçeksiz bir bahçeye benzediğini ifade ederek başlayıp pandemi sürecinde öğrencilerden uzak kalmış olmanın burukluğunu dile getirdi. Üniversitemizin yapısı, faaliyetleri ve devam eden projeler hakkında bilgi veren Rektörümüz, üniversitemizin genç olduğunu; geçmişi çok uzaklara dayanmasa da kendi ürettikleriyle, bilimsel çalışmalarıyla, yaptığı araştırmalarla, elde ettiği patentlerle ülkemizin yüz akı bir üniversitesi olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti.

" Üniversitemizi diğer üniversitelerden ayıran en önemli özellik tarım ve hayvancılık alanında  İhtisas üniversitesi olmasıdır"  diyerek, bu durumun   Siirt’e ve  bölgeye sağladığı katkının, ilin gelir kaynakları ile örtüşmesi açısından çok önemli olduğunu  vurgulayan Rektörümüz konuşmasına;

“Üniversitemiz ilinin genel karakterini taşıyan bir üniversitedir, Siirt’in bir karakteri vardır. Siirt, Anadolu’nun eskimeyen, özlenen, her tarafta hasret çekilen insan kokusunun hala bitmediği bir il olma hüviyeti taşımaktadır. Hocası için ışıkların yakıldığı güneşin dizlere ayaklara serildiği bir ildir Siirt. Bu manada büyüğe saygı gösterilen hocaya kıymet verilen mütevazı bir ildir.

Siirt Üniversitesi de aynen Siirt gibi mütevazı davranırken aslında hiç de mütevazı olmayan projeler ortaya koymaktadır, ortaya koyduğu çalışmalar ile ulusal çapta imrenilen, bölgesel anlamda aldığı eğitimle gittiği yerlerde öğrencilerin yaptığı çalışmalara gıpta ile bakılan övünç kaynağı öğrenciler yetiştiren, uygulamalı eğitime önem veren bir üniversitedir”  diyerek son verdi.

Programa konuşmacı olarak davet edilen İslam Tarihçisi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma “Bir hoca için en değerli an öğrencileri ile karşılaştığı andır davetiniz için teşekkür ederim” diyerek katılımcıları selamladı. Kitap olarak İlk defa “Oku” emrini veren kitap Kuran-ı Kerim’dir diyen Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma İslam toplumunun yaşadığı büyük sorunlara ve gerilemesindeki sebeplere dikkat çekti. Bir zamanlar Müslümanların hem kalemleriyle hem de kılıçlarıyla ülkeler ve gönüller feth ettiğini belirten Sırma, “Ama bir şey oldu, bir şey oldu ki ele yalvarır olduk. Rabbinin adıyla oku, yani bizim dinimiz, kültürümüz, mefkûremiz okumakla başlar." şeklinde konuştu.

Törene Cumhuriyet Başsavcısı İl Jandarma Komutan Yardımcısı, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Siirt İl Genel Meclisi Başkanı, adli ve idari yargı mensupları, , kamu kurum ve kuruluş müdürleri iştirak etti. Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından yapılan ikram ile sona erdi.

REMZİ BEYHAN / 3533
14.10.2021