Üniversitemizde Tarım Öğretiminin 176. Yıldönümü Etkinliği Düzenlendi

Türkiye’de Tarım Öğretiminin 176. Yıldönümü Etkinliği” 11.01.2022 Salı günü Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda kutlandı. Ev sahipliğini Ziraat Fakültesi Dekanlığının yaptığı etkinliğe Rektörümüz, Rektör Yardımcılarımız, Genel Sekreterimiz, Dekanlarımız ve Müdürlerimiz teşrif ettiler. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Ziraat Fakültesi Öğrencisi Sayın Elif Zana KOCAAĞA’nın Ziraat Fakültesi Öğrencileri adına yaptığı konuşmasıyla devam etti. Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Ergün DEMİRHAN’ın yaptığı tarım konulu konuşmasında ziraat alanında yapılan çalışmalar ve tarımın önemi ifade edildi. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin KARADEMİR ve Rektörümüz Prof. Dr. Nihat ŞINDAK günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar. Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel KAYA “İklim Değişikliğinin Tarım Üzerine Etkisi” konulu sunumunu yaparak tarımsal üretimde iklim değişikliğinin etkilerinden bahsetti. Ardından Rektörümüz Prof. Dr. Nihat ŞINDAK, Doç. Dr. Yüksel KAYA ile Ziraat Fakültemizde görev alıp emekliye ayrılan Prof. Dr. Murat Ertuğrul YAZGAN hocalarımıza teşekkür plaketlerini takdim etti.

Ayrıca, bu özel günde, 2020 ve 2021 yılı içerisinde Ziraat Fakültesi’nde akademik aşama kaydeden öğretim üyelerimiz için biniş (cübbe)-giyme töreni yapıldı. Törende Sayın Doç. Dr. Arzu ALTUNTAŞ, Doç. Dr. Fırat PALA,  Doç. Dr. Mehmet Arif ÖYAZICI, Doç. Dr. Mehmet KAPLAN, Doç. Dr. Mesut BUDAK, Doç. Dr. Nizamettin TURAN, Doç. Dr. Seyithan SEYDOŞOĞLU,  Dr. Öğr. Üyesi Aynur BİLMEZ ÖZÇINAR, Dr. Öğr. Üyesi Halil DİLMEN, Dr. Öğr. Üyesi Sara YASEMİN ve Dr. Öğr. Üyesi Sultan DERE, Rektörümüz ve Dekanımızın takdimiyle cübbelerini giydiler.

Tören, Sayın Dr. Öğretim Üyesi Adem AÇAR hocamızın yaptığı  müzik dinletisi ve kokteyl ile son buldu.

14.1.2022