"Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” başladı

Kariyer Araştırma Planlama ve Uygulama Merkezimiz (KAPUM) bünyesinde Dicle Kalkınma Ajansı’nın yürüttüğü AB Projesi kapsamında, “TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi” konulu, 15-29 yaş arası gençlerin mesleki becerilerini artırmak ve işgücü piyasasına entegrasyonlarını geliştirmek amacıyla hazırlanan eğitimlerin önemli bir parçası olan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” merkez yerleşkemizde yüz yüze eğitime başladı.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) İş Geliştirme Uzmanı Mehmet Selçuk Narin’in rehberliğinde yürütülecek olan eğitimlerin açılış dersine Kariyer Araştırma Merkezi Müdürümüz Dr. Halit Kırıktaş, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Ata Pesen ve kariyer merkezinde görevli diğer öğretim elemanları katıldı.

Yoğun programı nedeniyle açılışa katılamayan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tekin Şahin, konu ile ilgili  yazılı bir açıklama yaptı.

DİKA tarafından yürütülen “TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi” kapsamında, Siirt Üniversitesi KAPUM koordinasyonunda üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan “Uygulamalı Girişimcilik” eğitimleri bugün itibariyle başlamaktadır.

DİKA İş Geliştirme Uzmanı Mehmet Selçuk NARİN rehberliğinde yürütülecek eğitim kapsamında ilimizden 15-29 yaş arasında, 23 gencimize 10 günlük süreyle eğitimler verilecektir. Bu eğitim sürecinde gençlerimize “ Bir iş planının nasıl hazırlanacağı, işi almak için uygun finansal kaynakların nasıl belirleneceği ve iş fikirlerini nasıl gerçek yaşama geçirebilecekleri” konularında aktif katılımlı uygulamalar yürütülecektir. Süreç sonunda başarılı olan katılımcılara sertika verilecektir.

Eğitimlerimizin bölgemiz gençlerinde girişimcilik anlamında var olan potansiyelleri açığa çıkartarak bölgenin kalkınmasına olumlu katkılar sağlaması beklenmektedir.”

GANİME ÇİSEL SÜLEYMANOĞLU (0484) 212-1111 / 3535
30.3.2021