Uygulamalı Girişimcilik Sertifikaları Sahiplerini Buldu

İlimizden 23 gencimiz, Kariyer Araştırma Planlama ve Uygulama Merkezimiz (KAPUM) ofisinde düzenlenen sertifika töreniyle sertifikalarını aldı.

KAPUM bünyesinde Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) yürüttüğü, AB (Avrupa Birliği) Projesi kapsamında, “TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi” konulu, 15-29 yaş arası gençlerin mesleki becerilerini artırmak ve işgücü piyasasına entegrasyonlarını geliştirmek amacıyla hazırlanan eğitimlerin önemli bir parçası olan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” tamamlandı. Bu eğitimlerde gençlerimize; bir iş planının nasıl hazırlanacağı, işi almak için uygun finansal kaynakların nasıl belirleneceği ve iş fikirlerini nasıl gerçek yaşama geçirebileceklerine yönelik eğitimler verildi.

İş Geliştirme Uzmanı Mehmet Selçuk Narin rehberliğinde 29 Mart’ta başlayan uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamlandı. Eğitim sonunda yapılan törene Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tekin Şahin, DİKA Genel Sekteri Ahmet Alanlı, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu, KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) Siirt İl Müdürü Ömer Erkılıç ve proje ekip başkanı Cleofe Mc Guardigli, KAPUM yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak konuşmasında; “Üniversitelerin üstendiği misyonlarından biri de yapılan akademik çalışmaların tozlu raflardan çıkararak bölgemize bir katkı sağlamasını, toplumda bir karşılık bulmasını sağlamaktır. Buna bir örnekte DİKA ile paydaş olduğumuz 'Küçükbaş Hayvan Sperma Payetleme Birimi’ projemizdir. Bir akademik çalışmanın ürünü olan bu proje; üniversitemize, ilimize ve ülkemize hem istihdam hem de katma değer olarak büyük fayda sağlayacaktır. Üniversite olarak paydaşlarımızla iş birliği içeresinde çalışarak istihdama yönelik çalışmaları daima destekledik. DİKA ile birlikte yürüttüğümüz “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri”ne katılan tüm girişimci adayı gençlerimizin yollarının açık olmasını diliyorum. Katılımlarınız ve destekleriniz için size teşekkür ediyorum.” dedi.

Törenin ardından katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

GANİME ÇİSEL SÜLEYMANOĞLU (0484) 212-1111 / 3535
10.4.2021