“Tecrübe Paylaşımları” Söyleşileri

Üniversitemizde Eğitim Fakültesi konferans salonunda iktisadi ve idari bilimler fakültemizin düzenlediği “ Tecrübe Paylaşımı -1” söyleşi programı  gerçekleştirildi .
Siirt Vali Yardımcısı Sayın Mehmet Sert’in konuşmacı olduğu  programa  Rektör yardımcımız  Prof. Dr. Tekin Şahin Eğitim fakültesi Dekanımız  Prof. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu ile  Siyaset Bilimi Kamu Yönetiminde  görevli akademisyenlerimiz  ve Siyaset Bilimi ile Kamu Yönetim bölümü öğrencileri katıldı.

“Tecrübe Paylaşımları” kapsamında öğrencilere meslek hayatını anlatan Vali yardımcısı Sert, neden kaymakam olduğunu, üniversiteye hazırlanırken neler yaptığını ve kaymakamlık sınavına hazırlanırken hangi kaynaklardan çalıştığını bu çalışmalarını nasıl disiplinli bir şekilde yerine getirdiğini; günün nerdeyse 14 saat çalışarak geçirdiğini anlattı. Kaymakamlık mesleğine hazırlanmanın meşakkatli bir yol olduğunu belirten Sayın Sert mülakatlarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini değindi.

Program sonu konuşmalarında ‘Bütün bu çabaların sunucunda kaymakam olmanın verdiği hazın, o çok zorlu emeğe değdiğini’  vurgulayan Vali Yardımcısı Mehmet Sert, soru cevap kısmında öğrencilerin sorularını yanıtladı.
AYCAN DENERİ / 3535
28.12.2022